Nieuwe chromebooks en digiborden - Hart van Onderwijs - Voortgangsgesprekken - Oproep voor de groepen 1/2 - Sponsorloop - MR - Thema Islam - Jozefkeuken - moestuin Muiderslot - kalender.

 Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Voor u ligt de nieuwsbrief van 4 maart. In deze nieuwsbrief leest u welke activiteiten er op de Jozefschool geweest zijn en/of komen. Daarnaast leest u waar wij op school momenteel mee bezig zijn.

Momenteel is het onderwerp van gesprek in alle media het Coronavirus. U heeft afgelopen week een informatiebrief van ons ontvangen hoe hiermee om te gaan. Zodra hier wijzigingen in plaatsvinden informeren wij u hierover. Heeft u zelf vragen over het virus dan kunt u contact opnemen met de plaatselijke GGD Gooi en Vechtstreek (telnr. 035-6926222) en/of het RIVM (www.rivm.nl).

Als school zijn wij de afgelopen weken druk bezig geweest met opruimen in en om de school. Oude spullen die niet meer gebruikt worden zijn weggegooid, de centrale hal is opgeruimder (minder kasten van de BSO, meer speelruimte en minder losse spullen). De schuren en magazijnen zijn gescreend en hebben weer meer ruimte hierdoor.

Nieuwe chromebooks en digiborden
Afgelopen week hebben wij 15 nieuwe chromebooks binnen gekregen en een nieuwe kar hiervoor. Hierdoor kunnen meer groepen gebruik maken van deze chromebooks tijdens de lessen. In groep 6 wordt ook nog een nieuw digibord geplaatst. Deze vernieuwing wordt na de meivakantie doorgezet. Dan komen er nog eens 15 chromebooks bij en 2 digiborden op de bovenverdieping. Dit zijn investeringen die ons onderwijs ten goede komen.

Hart van Onderwijs
In de vorige nieuwsbrief las u dat wij ons Hart van Onderwijs meer centraal willen stellen op onze school. Bij deze nieuwsbrief vindt u als extra bijlage een uiteenzetting van Hart van Onderwijs. Hoe werkt het? Wat zijn de uitgangspunten en wat leren de leerlingen ervan? Dit alles kunt u lezen in deze uitleg. Naast dat kunnen wij u melden dat wij voor al onze groepen namens de Vriendenkring van school klankschalen hebben gekregen. Deze klankschalen worden o.a. ingezet bij het ochtendritueel in onze groepen. Dank hiervoor! Momenteel zijn wij bezig met het thema ‘verantwoordelijkheid nemen’ binnen onze lessen.

Voortgangsgesprekken
Van 4 t/m woensdag 11 maart zijn de voortgangsgesprekken op school voor de groepen 1 t/m 7. Deze groepen zijn tijdens deze dagen om 12.30 uur uit!!

Oproep voor de groepen 1/2
De groepen 1/2 zijn op zoek naar extra onderbroeken, broeken en sokken voor nood bij kleine ongelukjes. Heeft u nog wat oude kleding in deze maten, dan kunt u dit afgeven bij Bas. Alvast veel dank!

Sponsorloop
De kinderen van de Jozefschool hebben vrijdag jl. een enorme prestatie geleverd. Met het lopen van rondjes om de plaat hebben ze met elkaar een voorlopig bedrag van € 1782,00 bij elkaar gerend voor de vader van Dax uit groep 3 en onze oud-leerlinge Summer. Een fantastisch bedrag waar Vincent en zijn familie ontzettend dankbaar voor zijn.

6 maart a.s. vertrekt Vincent naar Utah voor een zeer intensief behandelprogramma om tot verbetering van zijn niet aangeboren hersenletsel te komen. Zijn vrouw Nathalie kan door crowdfunding en onze sponsorloop gelukkig met hem mee. Wij wensen ze een heel goede en hoopvolle tijd toe. De familie zal ons op de hoogte houden en een mooi verslag van de reis en de behandeling maken.

De kinderen hebben met deze sponsorloop laten zien dat ze het Hart van Onderwijs in hun genen hebben zitten. Vriendelijk zijn voor elkaar, blij zijn voor elkaar, elkaar helpen en bij elkaar horen zijn wensen die we elke dag met elkaar uitspreken. De kinderen hebben samen deze krachten gebundeld en laten zien hoe belangrijk het voor ze is om een steentje bij te dragen aan het herstel van Vincent.

Dank aan alle ouders voor uw bijdrage en het enthousiasmeren van uw kind.

Team Jozefschool

Bericht van de medezeggenschapsraad
Hierbij treft u een volgend nieuwsbericht van de MR van de Jozefschool. Om te beginnen heeft de MR een nieuw mailadres waarop wij bereikbaar zijn voor ouders, leerlingen en personeel als het gaat om vragen, het aandragen van aandachtspunten of voor zorgen: jozefmuiden.mr@askoscholen.nl. Natuurlijk is het ook mogelijk om de leden van de MR individueel aan te spreken. Onze namen staan voor de volledigheid hieronder vermeld. Voor een toelichting op onze rol binnen de school en verslagen van de MR vergaderingen kunt u terecht op de MR pagina op de website van de Jozefschool:

Tijdens de laatste vergadering heeft de MR zich samen met de schoolleiding gericht op mogelijke maatregelen om de communicatie en het schoolprofiel te versterken. Niet alleen richting ouders en leerlingen, maar ook om de Jozefschool beter als aantrekkelijke werk- en stageplek te profileren. Door de grote druk op de arbeidsmarkt wordt het steeds belangrijker voor onze school om leerkrachten en andere personeelsleden te behouden. En om nieuwe collega’s te kunnen werven natuurlijk. Verder wil de MR aandacht besteden aan het verbeteren van de inrichting en indeling van het schoolgebouw. Denk daarbij aan het opschonen van de centrale hal en kleine aanpassingen om het gebouw aantrekkelijker te maken, maar ook aan de kwaliteit en het onderhoud van de schoolfaciliteiten. Daar praten we tijdens de vergadering in maart over en houden wij u van op de hoogte in de volgende nieuwsbrief.

De MR leden

Peter de Boer (voorzitter)
Sheila Bouwman
Juf Emmy Horvath
Leonore Munneke
Juf Vicky Porter
Meester Dick Wijnsma

Thema Islam
Afgelopen woensdag zijn we begonnen met de week van de Islam. Bij de opening droegen alle leerkrachten een djellaba. Dit is een lang, los vallend gewaad met lange mouwen en een capuchon. De kinderen mochten hun schoenen voor de klassendeur uitdoen, wat een teken van reinheid is vanuit de Islam. Deze week krijgen de kinderen lessen vanuit een leskist en gewone lessen voor in de klas. Op de volgende pagina vindt u de uitnodiging voor de moskee.

Nieuws uit de Jozefkeuken
Groep 5, 6, 7 en 8 hebben gekookt voor de andere groepen in het thema Islam. Wat hebben zij gekookt?
Hummus met verse koriander, plat brood bereid met yoghurt, groene couscous met groene kruiden en pompoenpitten.
Variant op tiramisu: koffie wordt muntthee, cacao wordt kaneel en de likeur is vervangen door vlierbloesemsiroop.
Kaasstengels van bladerdeeg met een snufje komijn en geitenkaas.
Groep 8 heeft nog een eigen gerecht toegevoegd: gestoofde groenten met feta en flensjes.

SAHA , eet smakelijk!

Hulp voor de moestuin Muiderslot
Onlangs hebben wij een oproep gedaan voor hulp op vrijdagmiddag bij de moestuin van het Muiderslot. Helaas hebben wij nog niemand gevonden. Zonder hulp van ouders kan het niet doorgaan. Dus heeft u zin en tijd om te helpen, geef u dan op bij juf Desiree (groep 6, d.kersten@askoscholen.nl)!

Kalender komende periode

4 t/m 11 maart Voortgangsgesprekken, groep 1 t/m 7 les tot 12.30 uur!
Vrijdag 14-2 t/m 23-2 Voorjaarsvakantie!
Vanaf 24 februari Start thema Islam
28-2 Sponsorloop Vincent naar Utah!
4 t/m 11 maart Voortgangsgesprekken gr. 1 t/m 7
31 maart Groep 5 uitvoering Jubal