Studiedag - koken - theatervoorstelling - MR - sponsorloop - voortgangsgesprekken - agenda.

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Voor u ligt de nieuwsbrief van 5 februari. In deze nieuwsbrief leest u welke activiteiten er op de Jozefschool geweest zijn en/of komen. Daarnaast leest u waar wij op school momenteel mee bezig zijn.

Afgelopen week was de landelijke staking in het onderwijs. Ook teamleden van de Jozefschool zijn in Amsterdam geweest om hun stem te laten horen. De zorg in het onderwijs zit hem met name in het toenemende tekort aan leerkrachten. Ook op de Jozefschool merken wij dit. Het is steeds lastiger om leerkrachten te vinden bij ziekte en/of wisselingen op school. De afgelopen weken hebben wij afwezigheid van leerkrachten zoveel mogelijk kunnen opvangen door te schuiven in het team en door de inval van oud-leerkrachten Els en Nieneke. Veel dank aan het team en aan Els/Nieneke voor het meedenken, inspringen, etc.

Studiedag 5 februari 2020
Gister heeft het team een studiedag gehad. Op deze dag werd ingezoomd op de periode tot de zomervakantie. Welke zaken pakken we onderwijskundig en organisatorisch met elkaar op. Hierover zijn we met elkaar in gesprek gegaan. Vervolgens hebben we ingezoomd op ‘Hart van Onderwijs’. Hoe doen we dit nu, wat kan eventueel anders en hoe willen we het naar buiten toe uitstralen. In de volgende nieuwsbrief informeren wij u over de ontwikkelingen.

Kids koken voor buurtbewoners (Versa Welzijn)
Elke donderdag koken er kinderen (8 t/m 12 jaar) van de Jozefschool voor buurtbewoners. Tijdens deze middag zijn we lekker creatief bezig, leren we samen te werken met anderen, gebruiken we onze zintuigen, leren we kooktechnieken en leren we om verschillende gerechten te maken. Bovendien kun je kennis maken met andere buurtgenoten, zowel jong als oud. Nadat we gekookt hebben, gaan we gezellig met elkaar eten.

Hou je van koken of wil je graag leren koken? Of ben jij een buurtbewoner en wil je een keer gezellig komen eten? Geef je op bij kinderwerker Kirsten, kkasteren@versawelzijn.nl

Locatie: Kazerne in Muiden (Kazernestraat 10)

Tijd: koken (16.00 - 18.00) - eten (17.00 - 18.00)

Kosten: deelnemers koken €3 p.p. en bewoners €6 p.p. (hoofd en nagerecht)

Theatervoorstelling Lampje
We zijn maandag 27 januari naar de voorstelling Lampje geweest met groep 5 en 6. Het ging over een meisje dat Lampje heet en over dat ze elke avond de 61 treden van de vuurtoren op moest klimmen. Het was een mooie voorstelling en het decor was prachtig. De klas was super stil vergeleken met de andere school. De voorstelling was echt heel leuk. In de klas lezen we het boek Lampje, we zijn al best ver.

Groetjes Lotus (groep 6)

De kinderen van groep 5 en 6 krijgen ook twee dramalessen die aansluiten bij de theatervoorstelling.

Bericht van de medezeggenschapsraad
Voortaan wil de medezeggenschapsraad (MR) ouders, leerlingen en het personeel meer regelmatig en beter op de hoogte houden van de zaken waar wij ons mee bezig houden en die de Jozefschool raken. Dat doen we doormiddel van een kort bericht in de school nieuwsbrieven, waarvan dit de eerste is.

Na het vertrek van Remon en Monique en de aanstelling van Stan Put als interim schooldirecteur aan het einde van 2019, heeft de MR zich gericht op de doelstellingen en ambities voor de korte en langere termijn. Ook hebben wij met Stan als nieuwe leidinggevende gesproken over het steviger neerzetten van het profiel van de Jozefschool en de communicatie richting ouders. En natuurlijk over de taakstelling en profielschets voor de nieuwe schooldirecteur. De aankomende vergaderingen staan in het teken van het verbeteren van de schoolfaciliteiten en de benodigde samenwerking met de gemeente daarbij, waarover we in de volgende nieuwsbrief een korte update zullen geven.

Vooraankondiging: "Help Vincent naar Utah"
Vrijdag 28 februari wil de Jozefschool een sponsorloop organiseren om geld in te zamelen voor Vincent Staats, de vader van Dax (groep 3) en Summer (oud-leerlinge), die in maart naar Utah vertrekt voor een behandeling in een kliniek voor niet aangeboren hersenletsel.

Vincent viel bijna twee jaar geleden, tijdens zijn werk van een hoge ladder. Sindsdien kampt hij met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel zoals ernstige geheugen-en concentratieproblemen. Maar ook met een rechtszijdige verlamming en afasie. Vincent en zijn familie hebben sindsdien erg gevochten voor verbetering van Vincents welzijn en dat heeft er o.a. voor gezorgd dat Vincent zijn rechterzijde weer goed kan inzetten.

De behandeling in Utah kan hem echter nog veel verder brengen in het verbeteren van zijn conditie en zijn niet aangeboren hersenletsel.

Voor de reis naar Amerika, het verblijf en de behandeling is veel geld nodig. Daarom is de familie een Gofundme campagne gestart om dit mogelijk te maken.

Wat zou het fantastisch zijn als de kinderen van de Jozefschool -met een rondje om de plaat- geld inzamelen voor dit goede doel.

Volgende week ontvangt u meer informatie over de sponsorloop en hoe u geld kunt doneren.

Voortgangsgesprekken 4-11 maart
Het inschrijven voor de voortgangsgesprekken verloopt vanaf nu via Parro. Op maandagochtend 24 februari opent de gespreksplanner in Parro. U krijgt hiervoor een uitnodiging via Parro. Vervolgens kunt u zelf het gesprek plannen in de app (of de website talk.parro.com gebruiken).

Op vrijdagmiddag 28 februari zullen we de planner weer sluiten.

Er zal geen lijst mee bij de klas hangen!

Denkt u eraan dat de leerlingen op deze dagen om 12:30 uur uit zijn?

Nieuws uit de Jozef-keuken
In vogelvlucht vertel ik wat de kinderen hebben gekookt in november, december en januari. Groep 8 en 7 hebben allebei een amuse-lunch bereid. Groep 7 heeft een gastdocent gehad, meester Frank! De

kinderen hebben zelf gerechten bedacht of opgezocht en deze in kleine porties geserveerd zoals een amuse in een restaurant. De broers Tijs en Daan hebben een Italiaanse lunch verzorgd voor de hoofdsponsor (hun eigen moeder Martha) vanwege de nieuwe oven.

De groepen 4 en 5 hebben net voor de komst van Sinterklaas speculaaspoppen versierd. En de kinderen uit groep 3 hebben hun eigen naam geschreven met speculaasletters. De kleuters hebben dat ook gedaan. Alleen hebben rommelpiet en malle pietje tot twee keer toe alles door elkaar gegooid. Snif, snif, weg namen, maar de letters hebben wel gesmaakt!

Groep 5 en 6 hebben voor het project Chocolade een ochtend gewerkt in een chocoladefabriek. Hun eigen chocoladefabriek met echte truffelbonbons. Meerdere groepen en leerkrachten hebben geproefd van deze lekkernijen.

In januari hebben de kleuters verschrikkelijke sneeuwmannen voor het thema winter gemaakt. De sneeuwmannen zijn gemaakt van rijstwafels, witte chocola en marshmallow.

Groep ½ A van meester Dick heeft twee weken later ook nog geproefd: zout, zuur, zoet, bitter en umami (van alle 4 smaken een beetje). Vervolgens hebben zij groentesoep geproefd en kruiden. Ieder mocht zelf een kruid toevoegen om zo de soep af te maken. Tijm, citroentijm of peterselie, hoe zal dat in de soep smaken en had je dat verwacht? Zo hebben de kleuters geproefd en gekookt met hun hoofd en hun verbeelding.

Groep 3 en 4 hebben in januari gekookt: regenbooggroente met rijst en een toetje, een dessert. Kleurige groentes gesneden in halve manen. Courgette, paprika groen, geel en rood, rode ui en wortel. De groentes zijn gegaard in de oven met olie en verse kruiden. De zilvervliesrijst is bereid met kokosmelk en groentebouillon en dragon (gr 4) of citroengras (gr 3). Dessert: spiesjes van kokossballen en blauwe bessen (gr 4) of een triffle , een Engels nagerecht, met Griekse yoghurt, slagroom en vers fruit (gr 3).

In de afgelopen periode heb ik veel gehad aan groep 8, in het bijzonder van Danilo en Jan. DANK!

Na de voorjaarsvakantie gaan de groepen 5,6,7,8 aan de slag met het thema islam. Meester Douwe verzorgt in de eerste 2 weken een aantal lessen over deze religie. De kooklessen sluiten hierop aan. De kinderen mogen recepten uitzoeken die passen bij een zeer brede eetcultuur die verbonden is met de islam, van Indonesië tot Suriname. De bovenbouw mag zoveel mogelijk porties koken zodat ook de onderbouw iets kan proeven. Ik ben benieuwd naar de nieuwe recepten!

Meester Michel

Kalender komende periode

Maandag 10-2 MR-vergadering
Vrijdag 14-2 t/m 23-2 Voorjaarsvakantie!
Vanaf 24 februari Start thema Islam
28-2 Sponsorloop Vincent naar Utah!
4 t/m 11 maart Voortgangsgesprekken gr. 1 t/m 7
4 maart Nieuwsbrief