Jozefschool: een begrip in Muiden

De Jozefschool is al meer dan honderd jaar een begrip in Muiden. Aan de rand van het centrum van het oude stadje staat de school op een idyllische plek. Het is niet alleen die historische omgeving die de school zo bijzonder maakt. Op de Jozefschool zetten we ons in voor kwalitatief goed onderwijs én voor een fijne sfeer met een door een eigen leerkracht ontwikkelde sociaal emotionele methodiek, ‘Hart van Onderwijs’. Dit jaar is er zelfs voor gekozen om ‘Hart van Onderwijs’ aan de benaming van de Jozefschool toe te voegen. Vanaf volgend schooljaar heet de Jozefschool dan ook ‘Jozefschool, Hart van Onderwijs school’. Het programma van ‘Hart van Onderwijs’ vormt met de hartkwaliteiten ‘vriendelijkheid, mededogen/empathie, blijdschap en gelijkheid’ vier stevige pijlers voor de wijze waarop we op de Jozefschool samen spelen en samen werken. De lessen van ‘Hart van Onderwijs’ hebben dan ook een vaste plek in het rooster van de school.

Goed onderwijs

Met goed onderwijs bedoelen wij dat de school zich de komende jaren blijft focussen op het bieden van meer activerende en onderzoekende werkvormen met ruimte voor de eigen inbreng en creativiteit van leerlingen zelf, waarbij de leerlingen zelf meer verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen leerproces. Uit onderzoek blijkt ook dat het intensief betrekken van leerlingen bij de lessen, de resultaten op ieders niveau bevordert.

Kooklessen

Naast onze nadruk op zowel de ‘zachte’ als de cognitieve kant, verzorgt een van onze eigen leerkrachten elke week vegetarische kooklessen voor al onze leerlingen. De Jozefschool is dus ook om te smullen!